Ihmissuhteita, onnistumisen kokemuksia ja liikunnan iloa tarvitaan myös poikkeustilanteessa

Hei kaikki kävelyfutiksen harrastajat ja lajiaktiivit!

Viimeistään viime viikolla meidän kaikkien elämä muuttui dramaattisella tavalla. Kävelyfutistoiminnassa tilanne konkretisoitui ensimmäisen kerran jo toissa viikolla, kun jouduimme perumaan Kukunori Cupin. Moni oli odottanut turnausta, ja kaikki oli valmiina ikimuistoista tapahtumaa varten. Turnauksen peruminen oli valitettavaa, mutta ehdottomasti perusteltua tässä tilanteessa. Emme halunneet missään nimessä riskeerata lajin harrastajien terveyttä.

Kävelyfutisharjoitukset ympäri Suomen ovat tällä hetkellä tauolla. Emme tiedä koska pääsemme jatkamaan rakkaan lajimme parissa. Toivottavasti mahdollisimman pian. Voi kuitenkin olla, että menee vielä pitkään, ennen kuin pääsemme taas yhdessä pelaamaan. 

Kävelyfutis ei toki ole maailman tärkein asia. Nyt käsillä olevat asiat ovat paljon kävelyfutista suurempia. Harrastustoiminnan taukoaminen jättää kuitenkin ison aukon monien meidän elämään. Kävelyfutis on tarjonnut harrastajilleen yhdessäoloa, uusia ihmissuhteita, onnistumisen kokemuksia ja liikkumisen iloa. Asioita, joita tarvitsemme myös tässä poikkeustilanteessa yhtä lailla. 

Kannustammekin kaikkia kävelyfutaajia tämän kriisin keskellä pitämään huolta itsestään, läheisistään ja kanssaihmisistä kukin omien voimavarojen ja mahdollisuuksien mukaan. Kävelyfutiksen jättämää aukkoa kannattaa paikata liikkumalla luonnossa (hallituksen suositukset ja rajoitukset huomioon ottaen) ja pitämällä yhteyttä muihin ihmisiin puhelin- ja etäyhteyksien avulla. Meihin kävelyfutishankkeen työntekijöihin saa myös olla yhteydessä missä tahansa kävelyfutikseen liittyvissä tai liittymättömissä asioissa. Me olemme täällä teitä varten, vaikka pelit ovatkin tauolla!

Tiedotamme heti, kun harjoituksia ja pelejä päästään taas jatkamaan. 

Rauhaa ja voimia kaikille teille!

Aapo Kotkavuori, lajipäällikkö

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ohjeet

Arkistot