Ohjeistus kävelyfutiksen pienryhmäharjoitteluun

Valtioneuvosto tiedotti maanantaina 4.5.2020 uusista koronavirustartuntaa koskevista linjauksista. Ohjeistuksen mukaisesti nykyinen 10 hengen kokoontumisrajoitus on voimassa aina 1.6. asti, josta alkaen kokoontumiset ovat sallittuja enintään 50 henkilöön saakka. Ohjeistuksen pohjalta Suomen Palloliiton julkaisi oman tiedotteensa seuroille ja joukkueille pienryhmäharjoittelua koskien. Ohjeistuksen mukaan pienryhmäharjoitteluun on mahdollista palata maksimissaan 10 hengen voimin, joista yksi on valmentaja/ohjaaja. Harjoituksiin ei tule osallistua, mikäli pelaajalla on koronavirusoireita tai pelaaja kuuluu viruksen kannalta riskiryhmään.

Kukunorin kävelyfutishanke ei hallinnoi yksiäkään harjoitusvuoroja, joten päätöksen harjoitusten jatkamisesta tekevät niistä vastaavat organisaatiot. Mikäli haluat tiedustella tietyn vuoron jatkumisesta, voit olla yhteydessä harjoitusvuoron yhteyshenkilöön. Listan harjoitusvuoroista yhteyshenkilöineen löydät täältä. Mikäli teillä herää mitään kysyttävää mahdollisesta kävelyfutisvuorojen aloittamisesta, olkaa yhteydessä kävelyfutishankkeen työntekijöihin. Jos oman joukkueesi harjoitukset eivät ole vielä alkamassa tai kuulut riskiryhmään, niin suosittelemme edelleen jatkamaan harjoittelua ja liikkumista myös omatoimisesti. Kävelyfutishankkeelta saat myös jalkapallon omaehtoista harjoittelua varten.

Seuraa kävelyfutiksen kotisivuja, niin pysyt myös ajantasalla tulevista tapahtumista, tiedotteista ja harjoitusvuoroista.

 

Pienryhmäharjoituksissa voi pelata kävelyfutista myös sovelletuin säännöin, joiden tarkoituksena on madaltaa mahdollista tartuntariskiä. 

 • Kontaktit ovat kokonaan kielletty
 • Pelin aikana ei saa mennä kahta metriä lähemmäksi omia tai vastapuolen pelaajia
 • Pallon haltuun saadessaan, pelaaja saa koskettaa palloa korkeintaan viisi kertaa tai pitää sitä hallussaan korkeintaan kuuden sekunnin ajan. Tämän jälkeen pelaajan on siirryttävä vähintään kahden metrin päähän pallosta. Hän saa koskea palloon uudestaan vasta sitten, kun joko oman joukkueen tai vastapuolen pelaaja on koskenut palloon.
 • Palloa ei saa kuljettaa kahta metriä lähemmäksi maalivahdin aluetta. Jos pallo jää kahden metrin päähän maalivahdin alueesta, ainoastaan maalivahti saa käydä hakemassa pallon. Maalivahdin tulee hakea pallo maalivahdin alueelle, josta maalivahti saa palauttaa pallon takaisin peliin.

Suomen Palloliiton ohjeistus pienryhmäharjoittelulle

 1. Noudata valtioneuvoston liikkumis- ja kokousrajoituksia sekä THL:n ohjeistuksia.
 2. Jalkapalloa ei tule harjoitella, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu COVID 19 -viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.
 3. Ohjatussa tapahtumassa on maksimissaan 10 osallistujaa, joista vähintään 1 on valmentaja/ohjaaja.
 4. Pienryhmäharjoittelun tulee tapahtua ulkotiloissa.
 5. Harjoituksissa pyritään välttämään osioita, joissa pelaajat joutuvat lähikontaktiin. Henkilöiden väliset etäisyydet säilyvät vähintään kahdessa (2) metrissä koko tapahtuman ajan.
 6. Pienryhmäharjoituksia järjestetään vain sen ikäisille tai tasoisille pelaajille, jotka pystyvät noudattamaan etäisyyssääntöä ja muita terveyden kannalta tärkeitä ohjeita koko tapahtuman ajan.
 7. Yhdessä harjoitteleva pienryhmä säilyy samana mahdollisimman pitkään tapahtumasta toiseen (kunnes kokojoukkueharjoittelu sallitaan).
 8. Osallistujat eivät käytä pukuhuone- tai muita sosiaalitiloja, vaan saapuvat kentälle ja poistuvat kentältä suoraan harjoitusvarustuksessa. Lähikontaktien välttäminen harjoituksiin kulkemisessa on myös huomioitava.
 9. Harjoituksiin ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua ja eri ryhmien harjoitusvuorojen väliin suositellaan vähintään 5 minuutin siirtymäaikaa. Harjoitusvuoro alkaa viisi minuuttia kenttävuoron alettua, ja päättyy 5 min ennen kenttävuoron päättymistä.
 10. Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen tapahtuman kotona tai on käytettävä omaa desinfiointiainetta.
 11. Harjoituksissa palloja käsitellään lähtökohtaisesti vain jaloin (pääpeliä vältettävä sekä pallon koskettamista paljain käsin).
 12. Harjoituksissa ei käytetä liivejä. Merkkikartioita ja muita valmennuksen apuvälineitä käsittelee vain yksi henkilö.
 13. Mikäli oma juomapullo on mukana, siitä ei saa juoda kukaan muu henkilö.
 14. Sylkemistä kentällä tulee välttää.
 15. Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski / aivasta hihaasi tai paitasi sisään.
 16. Harjoittelua koskevat palaverit pidetään etäyhteydellä.
 17. Ohjeet on käytävä läpi etukäteen koko ryhmän kanssa.
 18. Jos epäilet covid-19-tartuntaa, toimi THL:n ohjeiden mukaan.

Lähde: Suomen Palloliitto.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ohjeet

Arkistot