Kävelyfutis saa ajatuksen juoksemaan

Kävelyfutis on jalkapallon muoto, jossa loukkaantumisriskiä on pyritty pienentämään erinäisin sääntömuutoksin. Tärkein eroavaisuus perinteiseen jalkapalloon käy ilmi jo lajin nimestä: ainoa sallittu etenemismuoto on kävely.
Katso video

Mitä kävelyfutis on?

Kävelyfutis on vuonna 2011 Isossa-Britanniassa kehitelty jalkapallon muoto, jossa loukkaantumisriskiä on pyritty pienentämään erinäisin sääntömuutoksin. Tärkein eroavaisuus perinteiseen jalkapalloon käy ilmi jo lajin nimestä: ainoa sallittu etenemismuoto on kävely. Muita tärkeitä sääntömuutoksia ovat fyysisen kontaktin minimointi sekä pääpelin kieltäminen.

Matalan aloituskynnyksen sekä pienen loukkaantumisriskin vuoksi kävelyfutista voi harrastaa kuka tahansa ikään, sukupuoleen tai taustaan katsomatta, ja siksi laji soveltuukin muun muassa kuntoutujien, työyhteisöjen sekä  eläkeläisten joukkueliikuntamuotona.

Kävelyfutista voi harrastaa käytännössä missä ja milloin tahansa. Aloittamiseen tarvitset ainoastaan pallon, kaveriporukan ja kentän. Kentän koko kannattaa mitoittaa ryhmälle sopivaksi. Esimerkiksi seitsemällä seitsemää vastaan pelatessa sopiva koko on noin neljännes jalkapallokentästä. Pallokooksi suositellaan aikuisten kokoa 5, ja sisätiloihin käytettäväksi futsalpalloa. 

”Olen ollut jalkapallon ystävä ja intohimoinen penkkiurheilija lapsesta asti, mutta koskaan en tullut yhteenkään joukkueeseen valituksi, joten innostus laantui. Vanhemmalla iällä löysin kävelyfutiksen ja tunsin, että tätä lajia voin itsekin pelata. Se on minulle kuningasjuttu!”

Martti, kävelyfutaaja

Kävelyfutis kamppailee yksinäisyyttä vastaan tuomalla yhteen harrastajia kaikista eri taustoista.

Tärkeimmät säännöt

”Olisinhan voinut aloittaa vaikkapa golfaamisen, mutta eihän sitä pelatessa tapaa edes muita ihmisiä!”

David, kävelyfutaaja

Kävelyfutiksesta saat

Kävelyfutis kamppailee yksinäisyyttä vastaan tuomalla yhteen harrastajia kaikista eri taustoista. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa urheilukokemusta voidaksesi liittyä mukaan seuratoimintaan.

Kävely kohottaa kuntoa heti ensi kerroista alkaen. Hyötyinä ovat muun muassa verenpaineen lasku, aineenvaihdunnan vilkastuminen, parantunut stressinhallinta ja kognitiiviset toiminnot, verenkiertosairauksien vähentyminen, lihaskunnon kohentuminen ja luiden vahvistuminen.

Kävelyfutisharjoituksia vetävät lajiin perehtyneet aktiivit. Harjoitukset ovat ammattimaisesti rakennettuja kokonaisuuksia, joihin kuuluvat alkulämmittelyt, tekniikkaosiot sekä vapaa pelaaminen. Järjestämme läpi hankkeemme valmentajakoulutuksia ympäri Suomea.

Maksuttomia ottelutapahtumia. Järjestämme kaksi kertaa vuodessa kaikille avoimen kävelyfutisturnauksen, Kukunori Cupin.

Tule mukaan!

Oletko joukkuetta vailla? Lue lisää käynnissä olevista kävelyfutisvuoroista.