Kulmakartanon kävelyfutisturnaus keräsi pelaajia Kokkolaan

Keski-Pohjanmaan sosiaalipsykiatrisen yhdistyksen jäsenyhteisö Kulmakartano järjesti syyskuun alussa Kokkolassa pelatun kävelyfutisturnauksen. Turnauksessa toimivat yhteistyössä myös kokkolalainen jalkapalloseura GBK sekä Kokkolan kaupunki.

GBK lahjoitti meille ottelupallot ja kaupungin puolelta saimme tilat käyttöömme. Saimme myös lahjoituksena mitalit, joten jokainen osallistuja palkittiin turnauksen päätteeksi, kertoo Kulmakartanon työntekijä Sanna Manninen.

Idea kävelyfutisturnauksen järjestämiseen syntyi Kulmakartanon asiakkailta.

Kuulimme lajista viime syksynä ja mietimme asiakkaiden kanssa, että tämä voisi olla todella hyvä laji meille. Saimme nopeasti porukan kasaan ja aloitimme harjoittelun. Alun perin tarkoituksenamme oli tehdä turnausdebyytti Seinäjoella, mutta kun heidän turnauksensa peruuntui, niin päätimme turnaushaaveista luopumisen sijaan järjestää oman tapahtumamme.

Eräs asiakkaistamme aloitti keväällä kävelyfutispiirin vetämisen, ja olemme harjoitelleet hänen johdollaan läpi kesän ja syksyn muutaman kerran kuussa. Osanottajia on ollut alusta asti todella hyvin harjoituksissa, ja kynnys osallistumiselle on ollut matala. Täällä on välillä pelattu myös korkokengät jalassa, ja hyvin on sekin sujunut.

Joukkueita Kokkolassa 5.9. pelatussa turnauksessa oli lopulta kolme kappaletta. Kaksi Kokkolasta ja yksi Kannuksesta, jossa on myös aktiivista kävelyfutistoimintaa. Toiveissa olisikin uusien turnauksien syntyminen lähialueelle.

Myös Seinäjoella ja Vaasassa on samankaltaista toimintaa, joten olisi hienoa saada yhteisvoimin vähän isompaa turnausta myös tälle alueelle.

 

Kävelyfutis uutisoi syksyn mittaan Suomessa käynnistyvistä joukkueista. Kattava tietopaketti olemassa olevista joukkueista kerätään sivuillemme myöhemmin.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ohjeet

Arkistot