Koukussa kävelyfutikseen – infotapahtuma päihdealan toimijoille 20.8.2019

“Onnistumisen tunne on yhdessä jaettu ilo. Tämä on itselleni yli 25 vuotta hoitajana työskennelleenä ollut tärkeä havainto potilastyössä. Tässä ryhmässä iloitaan onnistumisista ja jätetään epäonnistumisen taka-alalle.”

Kukunori ry:n kävelyfutishanke järjestää päihdealan toimijoille tarkoitetun infotilaisuuden Helsingin Malmilla. Huhtikuussa 2018 käynnistynyt STEA:n kolmivuotisen hankkeen tarkoituksena on auttaa päihde- ja mielenterveysalan organisaatioita käynnistämään kävelyfutista osana kuntoutustoimintaa. Voit tutustua kävelyfutikseen oheisen videon avulla.

Mielenterveys- ja päihdetoimijoiden asiakkaista koostuvat pelaajat ovat kertoneet harrastuksen lisänneen yhteisöllisyyttä sekä auttaneen uusien ihmissuhteiden synnyttämisessä. Joukkueessa pelaamisen koettiin tuovan vastuuta yhteisöstä, jolloin oma rooli tuntuu tärkeältä. Tämän lisäksi henkilökunta on kertonut kävelyfutiksen tuoneen jäsenet ja kävijät lähemmäs toisiaan.

Tapahtuman aikana ääneen pääsevät kävelyfutiksen hanketyöntekijöiden lisäksi myös alan toimijoita, joiden työkalupakkiin kävelyfutis kuuluu. Kokemuksiaan jakamassa ovat ohjaaja Anne Karvinen Tikkurilan Klubitalosta sekä Sovatek-säätiön Mahdollisuus-hankkeen projektipäällikkö Mika Luomansivu.

“Kävelyfutis on vakiintunut hankkeessamme osaksi päihde- ja rikostaustaisten arkea. Harjoittelemme kahdesti viikossa noin kymmenen henkilön voimin. Laji on tuonut yhteisöllisyyttä, itsetunnon nousua sekä onnistumisen kokemuksia. Pelit ja turnaukset ovat olleet tosi tärkeitä tälle ryhmälle. Koen, että kävelyfutis on nostanut asiakkaiden elämänlaatua”, toteaa Luomansivu.

Koukussa kävelyfutikseen -infotilaisuus
20.8.2019 klo 09.00-10.30
Malmin raitti 17 C, 00700 Helsinki

Tapahtuma on maksuton ja sisältää aamiaisen.

Ilmoittaudu mukaan!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ohjeet

Arkistot