Kävelyfutis saapuu EM-humun keskelle

Isosta-Britanniasta Suomeen rantautunutta kävelyfutista pääsee kokeilemaan myös perjantaina alle 19-vuotiaiden jalkapallon EM-kisojen yhteydessä Vaasassa, kun Vaasan Palloseura, Pohjanmaan sosiaalispsykiatrinen yhdistys sekä Kukunori ry esittelevät lajia EM-kilpailujen tapahtumatorilla. Klo 12 alkavassa tapahtumassa pelataan näytösottelu, jonka lisäksi kävijöiden on mahdollista kokeilla kävelyfutista ohjatusti.

VPS:n ja PSPY:n kävelyfutisjoukkue on yksi lajinsa ensimmäisiä Suomessa. Sosiaalipsykiatrisen yhdistyksen työntekijät olivat kuulleet lajista, jota käytetään Skotlannissa päihde- sekä mielenterveyskuntoutujien sosiaalisen liikunnan muotona, ja päättivät tuoda lajin osaksi asiakkaidensa liikuntavalikoimaa. Eräällä treenikerralla samalle kentälle sattui myös VPS:n edustusjoukkue sekä henkilökunnan jäseniä, ja pian osapuolet kävivätkin alustavia tunnusteluja yhteisen kävelyfutisjoukkueen perustamisesta.

Sittemmin Suomessa on nähty muitakin samanlaisia yhteistyökuvioita, kuten elokuussa käynnistyvä Leppävaaran Pallon ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin sekä keväästä asti toimintaansa pyörittänyt Pohjois-Haagan urheilijoiden sekä Lilinkotisäätiön joukkue. Näiden joukkueiden syntymisessä on myös Kukunori ry:n Kävelyfutis-hankkeella ollut oma osuutensa.

EM-tapahtumatorin soveltavan liikunnan päivä

Vaasan kauppatori, pe 20.7. klo 12-19: Soveltavan liikunnan erilaiset muodot pääsevät esille omana teemapäivänään. Suomeen viimeisen vuoden aikana rantautunutta kävelyfutista ovat esittelemässä Kukunori ry:n edustajat. VAU ry:n järjestämällä Sporttitorilla jokainen pääsee kokeilemaan useita soveltavan liikunnan lajeja. Luvassa on lisäksi soveltavan jalkapallon näytösottelu.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ohjeet

Arkistot