Kysely: kävelyfutis kohottaa kuntoa ja itsetuntoa

Yli 80% kyselyyn vastanneista luottaa aiempaa enemmän omiin kykyihinsä sekä kokee fyysisen kunnon kohentuneen.

STEA:n kolmivuotiseen kävelyfutishanke teetti kesällä 2019 kävelyfutiksen pelaajakyselyn, joka lähetettiin 15:lle sosiaali- ja terveysalan toimijalle ympäri Suomea. Vastauksia kertyi 57 kappaletta. Vastanneista 82% oli miehiä ja 18% naisia. Suurin ikäryhmä oli 46-62-vuotiaat, joita oli 42% vastanneista.

Vastaajien keskuudessa kävelyfutiksen tärkeimmiksi asioiksi nousevat uudet pelikaverit, kunnonkohotus sekä raittius. 82% kyselyyn osallistuneista kertoo saaneensa kävelyfutiksen myötä uusia pelikavereita. Vastaajista 81% sanoo fyysisen kunnon kohentuneen ja 58% raittiiden päivien lisääntyneen.

Kyselyssä tiedusteltiin myös, miten kävelyfutis on vaikuttanut pelaajan itsetuntoon ja -tuntemukseen kentällä ja sen ulkopuolella. Reilut 90% vastaajista kokee, että uskallus ihmisten kohtaamiseen on kasvanut harrastuksen myötä. 84% luottaa enemmän omiin kykyihinsä. Myös merkityksellisten ihmissuhteiden määrä on kasvanut (80%) ja kävelyfutiksen lisäksi myös muun kuntourheilun määrä on lisääntynyt (69%).

” Kävelyfutiksen myötä tuntuu, että osaan jotakin, kun kouluaikoina tunsin huonommuutta.” (Kävelyfutishankkeen pelaajakysely, 2019)

”Ylitän itseni henkisesti sekä fyysisesti jokaisella harjoitus- ja pelikerralla.” (Kävelyfutishankkeen pelaajakysely, 2019)

”Pidän kävelyfudiksen pelaamisesta hyvässä porukassa ilman suurempia paineita. Naiset ja miehet sopivat hyvin samalle kentälle.” (Kävelyfutishankkeen pelaajakysely, 2019)

0
0

Kukunori Cupin ilmoittautuminen on avattu!

Järjestyksessään kolmas kävelyfutiksen Kukunori Cup pelataan perjantaina 30.8.2019 Helsingin Brahenkentällä. Ilmoita joukkueesi mukaan turnaukseen!

Jo kolmatta kertaa pelattava Kukunori Cup palaa vuoden tauon jälkeen juurilleen Helsingin Brakulle. Tuttuun tapaan turnaus on kaikille avoin ja ilmainen, eikä tapahtumaan osallistuminen edellytä aiempaa kokemusta kävelyjalkapallosta.

Kävelyfutis on jalkapallon muoto, jonka tärkeimmät eroavaisuudet perinteiseen jalkapalloon ovat juoksu-, pusku- ja kontaktikielto. Näiden sääntömuutosten ansiosta kävelyfutis mahdollistaa joukkueliikunnan myös niille, joille perinteiset pallopelit eivät esimerkiksi fyysisten rajoitteiden vuoksi sovellu. Voit katsoa maaliskuun Kukunori Cupissa kuvatun pelinäytteen tämän linkin takaa.

Kukunori Cupin ottelut pelataan 4+1-formaatilla (neljä kenttäpelaajaa sekä maalivahti). Otteluiden kesto on 20 minuuttia juoksevalla peliajalla ilman taukoja. Tarkemmat turnaussäännöt julkaistaan lähempänä turnausajankohtaa.

Kukunori Cup perjantaina 30.8.2019 klo 09-16 Brahenkentällä (Helsinginkatu 25a, 00510 Helsinki)

Ilmoittaudu mukaan!

0
0

Koukussa kävelyfutikseen – infotapahtuma päihdealan toimijoille 20.8.2019

“Onnistumisen tunne on yhdessä jaettu ilo. Tämä on itselleni yli 25 vuotta hoitajana työskennelleenä ollut tärkeä havainto potilastyössä. Tässä ryhmässä iloitaan onnistumisista ja jätetään epäonnistumisen taka-alalle.”

Kukunori ry:n kävelyfutishanke järjestää päihdealan toimijoille tarkoitetun infotilaisuuden Helsingin Malmilla. Huhtikuussa 2018 käynnistynyt STEA:n kolmivuotisen hankkeen tarkoituksena on auttaa päihde- ja mielenterveysalan organisaatioita käynnistämään kävelyfutista osana kuntoutustoimintaa. Voit tutustua kävelyfutikseen oheisen videon avulla.

Mielenterveys- ja päihdetoimijoiden asiakkaista koostuvat pelaajat ovat kertoneet harrastuksen lisänneen yhteisöllisyyttä sekä auttaneen uusien ihmissuhteiden synnyttämisessä. Joukkueessa pelaamisen koettiin tuovan vastuuta yhteisöstä, jolloin oma rooli tuntuu tärkeältä. Tämän lisäksi henkilökunta on kertonut kävelyfutiksen tuoneen jäsenet ja kävijät lähemmäs toisiaan.

Tapahtuman aikana ääneen pääsevät kävelyfutiksen hanketyöntekijöiden lisäksi myös alan toimijoita, joiden työkalupakkiin kävelyfutis kuuluu. Kokemuksiaan jakamassa ovat ohjaaja Anne Karvinen Tikkurilan Klubitalosta sekä Sovatek-säätiön Mahdollisuus-hankkeen projektipäällikkö Mika Luomansivu.

“Kävelyfutis on vakiintunut hankkeessamme osaksi päihde- ja rikostaustaisten arkea. Harjoittelemme kahdesti viikossa noin kymmenen henkilön voimin. Laji on tuonut yhteisöllisyyttä, itsetunnon nousua sekä onnistumisen kokemuksia. Pelit ja turnaukset ovat olleet tosi tärkeitä tälle ryhmälle. Koen, että kävelyfutis on nostanut asiakkaiden elämänlaatua”, toteaa Luomansivu.

Koukussa kävelyfutikseen -infotilaisuus
20.8.2019 klo 09.00-10.30
Malmin raitti 17 C, 00700 Helsinki

Tapahtuma on maksuton ja sisältää aamiaisen.

Ilmoittaudu mukaan!

0
0

Mielenterveysalan liikuntatapahtumissa riittää kävijöitä – Rahoituksen vähentäminen uhkaa karsia osallistujia

Tampereen Kaupin kentällä toukokuun päätteeksi pelatussa, 18. kerran järjestetyssä Mielenterveyden keskusliiton mestaruusturnauksessa kestosuosikki salibandy sai rinnalleen uutuuslajina kävelyfutiksen.

MTKL:n ensimmäinen mestaruusturnaus pelattiin vuonna 2002, jolloin lajivalikoimaan kuului salibandyn lisäksi lentopallo sekä jalkapallo. Sittemmin mielenterveystoimijoiden asiakkaista ja henkilökunnasta koostuvien joukkueiden mittelöistä on muodostunut jokavuotinen tapahtuma.

MTKL:n liikunta-asiantuntija Kati Rantonen on seurannut liikuntatoiminnan kehittymistä mielenterveysalalla jo pitkään.

”Ihmiset kokevat tärkeäksi tapahtuman, jota kohti kulkea oman harrastuksensa kanssa. Myös vastapuolen pelaajat ovat käyneet tutuiksi vuosien myötä, ja heidän tapaamisensa lisää turnauksen merkityksellisyyttä entisestään”, Rantonen toteaa.

Vuodesta 2013 Tampereen Ilveksen vetovastuulla olleen mestaruusturnauksen lajivalikoima on vuosien varrella muuttunut, joskin salibandyn suosiota eivät muut lajit ole kyenneet horjuttamaan. Perinteinen jalkapallo ei saavuttanut missään vaiheessa pelaajien keskuudessa suurta suosiota, kun taas lentopallon suosio hiipui vähitellen.

”Jäsenistömme ikääntyy siinä missä muukin väestö. Moni kokee joukkuelajit liian vauhdikkaiksi, eikä osallistujia meinaa enää riittää samaan tapaan kuin ennen.”

Tarve kevyemmälle urheilulajille on siis olemassa, ja ehdotus sen toteutustavasta nousi Mielenterveyden keskusliiton tietoisuuteen jäsenjärjestöjen riveistä.

”Teetimme kyselyn jäsenillemme ja tiedustelimme heidän toiveitaan turnauksen suhteen, ja sieltä ehdotettiin kävelyfutista uudeksi lajiksi.”

Pelitapahtumien järjestämisen lisäksi Mielenterveyden keskusliitto pyrkii tukemaan noin 150 jäsenjärjestöään liikuntatoiminnan käynnistämisessä ja ylläpitämisessä. Jäsenten piirissä on reilut 250 liikuntaryhmää, jotka tavoittavat säännöllisesti harrastajia.

”Yritämme järjestönä tuoda voimakkaasti esille liikunnan ja mielen hyvinvoinnin yhteyttä, mutta asenteiden muuttaminen on hidasta. Ajattelemme Mielenterveyden keskusliitossa, että liikunta tuo jaksamista arkeen ja on jo senkin takia tärkeä osa elämänhallintaa. Ihmiset kokevat, että näihin liikuntaryhmiin on helppo liittyä osaksi, koska porukka ympärillä on tuttua muun toiminnan kautta.”

Vaikka parannettavaa löytyykin, ovat asenteet Rantosen mukaan muuttuneet mielenterveyskentän sisällä merkittävästi. Liikunnan psyykkiset, fyysiset ja sosiaaliset vaikutukset ovat niin hyvät ja laaja-alaiset, että harva viitsii hyötyjä kiistää.

”Mt-alalla ymmärretään nykyään liikunta osana mielen hyvinvointia. On myös jokaisen etu, että ihminen pysyy hyvässä kunnossa ja toimintakykyisenä mahdollisimman pitkään.”

Mielenterveyden keskusliiton ensimmäiseen kävelyfutisturnauksessa pelasi yhteensä neljä joukkuetta. Mestaruuteen turnauspäivän päätteeksi yltänyt Pohjoisen Pojat Oulusta, Suomen vanhin mielenterveyskuntoutujien urheiluseura Tampereen Pallo-Karhut, Mielekästä liikunnan iloa -hankkeen joukkue Tampereelta sekä POHU Helsingistä.

Vaikka vuotuiset liikuntatapahtumat koetaan tärkeiksi niin pelaajien kuin henkilökunnankin keskuudessa, on rahoituksen saanti pelimatkoja varten yhä haastavampaa, kertoo Rantonen.

”Monet tahot miettivät, tukeeko kunta enää seuraavana vuonna heidän reissuansa. Itse koen tämän olevan väärä paikka vähentää tukea. Monet osallistujia eivät ole koskaan aiemmin päässeet mihinkään tapahtumaan. Eilen eräs pelaaja tuli kertomaan, kuinka hän oli pari vuotta aiemmin tehnyt jatkoaikamaalin, jonka turvin hänen joukkueensa voitti mestaruuden. Hän kertoi sen olleen tyttärensä syntymän jälkeen tärkein asia hänen elämässään.”

0
0

Joukkue-esittelyssä Lilinkotisäätiön ja Alvi ry:n joukkue – “Kävelyfutis toimii korjaavana kokemuksena”

Kävelyfutishanke esittelee vuoden mittaan ympäri Suomea toimivia sosiaali- ja terveysalan kävelyfutisjoukkueita. Joukkue-esittelyiden sarjan avaa FC POHU:n alaisuudessa toimiva Lilinkotisäätiön ja Alvi ry:n muodostama yhteisjoukkue, joka on painellut viheriöillä jo yli vuoden päivät. Alvi ry:ssä alunperin futsal-toiminnan ympärille kasattu ryhmä laajensi toimintaansa kävelyfutikseen keväällä 2018 saatuaan kutsun järjestyksessään ensimmäiseen Kukunori Cupiin.

 

Siirtymä kävelyfutikseen sujui helposti. Ensimmäisten treenien ajan juoksua oli vaikea hillitä, mutta sitten säännöt alkoivat jäädä mieleen. Ensimmäisissä harjoituksissa taisin juhlia myös päämaalia tai paria, kun en muistanut puskemisen olevan kiellettyä, kommentoi joukkueen toiminnassa alusta asti mukana ollut pelaaja Petri, joka haluaa esiintyä tässä jutussa pelkällä etunimellä.

 

Alvi ry:n ohjaajan Rami Virtasen mukaan kentällä perinteinen auttaja-autettava-asetelma on kadonnut, ja peli on tuonut henkilökunnan ja toipujat lähemmäs toisiaan pelikentällä. Myös sosiaaliset valmiudet kasvavat pelin tuoksinassa.

 

Kentällä vallitsee hyvä yhteishenki, ja uudet pelaajat on otettu aina lämmöllä mukaan. Kokeneemmat pelaajat pitävät huolta siitä, että jokaisen on helppo päästä jengiin mukaan aiemmasta taitotasosta riippumatta. Yhdessä tekeminen korostuu kaikessa peliin liittyvässä, Virtanen kertoo.

 

Voimakkaasti syöttöpeliin nojaavassa lajissa jokainen pääsee kosketuksiin pallon kautta ja sitä myöten peliin mukaan, vaikka aiempaa palloilutaustaa ei löytyisikään. Virtanen uskookin kävelyfutiksen luonteen olevan yksi syy sille, miksi peli on tavoittanut Alvin asiakaskunnasta uusia liikuntaharrastajia.

 

Kävelyfutis on toiminut myös korjaavana kokemuksena monille, joilla on negatiivisia kokemuksia liikunnasta. Hienointa tässä onkin ollut se, että yhdistyksestämme on löytynyt monia kävijöitä, jotka eivät ole muuhun liikuntatoimeen koskaan osallistuneet, mutta tästä he ovat löytäneet itselleen mieleisen lajin.

 

Myös Petri jakaa Virtasen näkemyksen.

 

Peliin voi osallistua, vaikka taustalla olisi pientä vammaa. Kävelyfutiksessa ei tule nopeita suunnanmuutoksia tai pitkiä juoksuja, joten peli soveltuu myös niille, joille jalkapallo tai vaikkapa salibandy on liian raskasta.

 

Kynnys aloittamiseen on pieni myös sen ansiosta, että varusteet eivät maksa paljoa. Tämä on halpa harrastus.

 

Joukkueen reilut kymmenkunta pelaajaa suuntaavat seuraavaksi kohti Mielenterveyden keskusliiton 26.5. Tampereella järjestämää kävelyfutisturnaukseen, jossa neljä joukkuetta kilpailee mestaruudesta.

 

Tiedämme jo etukäteen, että lohko on kova. Lähdemme altavastaajana liikenteeseen edustamaan Helsinkiä parhaamme mukaan, ennakoi Petri.

 

On hyvä asia, että pelipäiviä ja turnauksia järjestetään, sillä niitä vartenhan tässä treenataan. Näissä tapahtumissa on kuitenkin aina mukana tietty leikkimielisyys, ja toivon sen myös säilyvän, sanoo Virtanen.

0
1

Lähde mukaan kävelyfutiksen kesäsarjaan!

Kävelyfutiksen kesäsarja on kolme kertaa kesässä järjestettävä matalan kynnyksen kävelyfutistapahtuma, jossa joukkueet voivat haastaa toisiaan hyvässä hengessä pelattaviin kävelyfutispeleihin. Helsingin Brahenkentällä pelattavan sarjan ensimmäinen ottelupäivä oli 14.5., jolloin tapahtumaan osallistui kolme joukkuetta. Pelit jatkuvat tiistaina 11.6. ja viimeinen kesäsarjapäivä vietetään 2.7. Brahenkentän kävelyfutistapahtumien sarja huipentuu elokuun 30. päivä pelattavaan Kukunori Cupiin.

 

Ilmoita joukkueesi mukaan kävelyfutiksen kesäsarjaan!

 

Kesäsarja, Brahenkenttä, Helsinginkatu 25a, 00510 Helsinki

 

14.5. klo 12-16

11.6. klo 12-16

2.7. klo 12-16

0
0

Unelmien liikuntapäivän kävelyfutistreenit

Pakkaa sisäpelikamppeet kassiin ja marssi Unelmien liikuntapäivän alkajaisiksi Malmin palloiluhalliin klo 09-10 pelattaviin kävelyfutisharjoituksiin! Harjoitusten jälkeen osallistujille on tarjolla aamupala kävelyfutiksen toimistolla osoitteessa Malmin raitti 17 C. Tapahtuma on maksuton.

 

Ilmoittaudu mukaan: bit.ly/unelmienliikuntapaiva2019

 

0
0

Ilmoittaudu mukaan kävelyfutiksen valmentajakoulutukseen

Oletko kiinnostunut hyvinvoinnin lisäämisestä yhteisössäsi? Ilmoittaudu mukaan kävelyfutiksen valmentajakoulutukseen.

 

Tiistaina 21.5. järjestettävässä koulutuksessa käydään läpi onnistuneen harjoitustapahtuman järjestämistä. Kävelyfutiksen lajipäällikkö Aapo Kotkavuoren johdolla koulutuksessa paneudutaan myös valmentajan rooliin joukkueessa, joukkuetoiminnan organisointiin ja pelaajien hyvinvoinnista huolehtimiseen. Teorian lisäksi päivään mahtuu kävelyfutisvuoro, jossa lajia päästään kokeilemaan käytännössä.

 

Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen. Kukunori tarjoaa osallistujille aamiaisen ja lounaan. Varaathan mukaasi sisäpeleihin soveltuvat vaatteet ja kengät. Koulutus soveltuu niin kokeneemmille harrastajille kuin uusille tulokkaillekin!

 

Ilmoittaudu valmentajakoulutukseen!

 

Kävelyfutiksen valmentajakoulutus 21.5.2019 klo 09-15, Malmin raitti 17 C, 00700 Helsinki.

 

Aikataulu

 

9.00 Aamiainen

9.30 Johdatus kävelyfutikseen (Laji ja säännöt)

10.30 Harjoitukset Malmin palloiluhallissa

12.15 Lounas

13.00 Valmentajan tehtävät ja rooli joukkueessa

14.00 Loppukeskustelu ja palaute

0
0

Mitä pienet edellä, sitä isot perässä – Kävelyfutis laajentaa jalkapalloseurojen toimintakenttää

Espoon Leppävaaran palloiluhallissa pelattiin maaliskuussa turnaus, joka oli ensimmäinen laatuaan kyseisessä liikuntakeskuksessa. Kävelyfutisturnaus Kukunori Cup keräsi Leppävaaran Pallon tiloihin yhteensä 12 joukkuetta, jotka olivat kokoontuneet kamppailemaan mestaruuspokaalista.

 

Osa joukkueista otti vasta ensiaskeleitaan pelikentillä, mutta tapahtumaa isännöinyttä LePaa voidaan kutsua kävelyjalkapallon viitekehyksessä jo konkariseuraksi. Reilut puoli vuotta ohjattua kävelyfutistoimintaa pyörittänyt LePan joukkue nimittäin voitti elokuussa 2018 Helsingissä järjestetyn Suomen ensimmäisen kaikille avoimen kävelyfutisturnauksen ja on toiminut sittemmin lajin aktiivisena kehittäjänä.

 

Jalkapallotoimintansa nelivuotiaiden jalkapallokoulusta aina aikuisten harrastejalkapalloon ulottavaan Leppävaaran Palloon kävelyfutis on istunut hyvin uudeksi lisäksi, toteaa seuran valmennuspäällikkö Timo Rönkkö.

 

– Kävelyfutis on tullut osaksi meidän jalkapalloperhettämme. Laji on saatu hyvin osaksi työntekijöiden toimenkuvaa, ja on hienoa saada erilaista porukkaa kentälle. Pääsemme myös sitä kautta kehittämään lähialueen liikuntatoimintaa, Rönkkö kommentoi.

 

Lähialue onkin LePan toiminnassa vahvasti läsnä. Seuran kävelyfutisvuorot ovat kaikille avoimia, mutta toimintaa tehdään yhteistyössä HUSin psykiatrian poliklinikan sekä tuetun asumisen palveluita tarjoavan Edistian kanssa.

 

– Sosiaalisena tapahtumana tämä on ihan loistava. Toiminta vaatii urheiluseuralta luonnollisesti aluksi malttia, koska kävijämäärät voivat kasvaa hitaasti, kun kyse on suurelle yleisölle vielä näin tuntemattomasta lajista. Myös pelaajien sitouttaminen ottaa aikansa, mutta hyvin nopeasti se kilpailullisuus ja pelin taso kuitenkin nousee, kun porukka tulee toisilleen tutuksi ja hitsautuu joukkueeksi.

 

LePan lisäksi muutama muukin jalkapalloseura Suomessa tarjoaa kävelyfutistoimintaa halukkaille. Pohjanmaalla Vaasan Palloseuran alaisuudessa kävelyfutista on pelattu jo vuodesta 2017 alkaen, samoin kuin Kaarinan Poikien riveissä. Helsingissä Pohjois-Haagan Urheilijat on toiminut edelläkävijänä lajin tuomisessa osaksi pääkaupunkiseudun liikuntapalveluita. POHUn toiminnanjohtajalla Juha-Pekka Partasella on samansuuntaisia kokemuksia kävelyfutiksen lisäämisestä seuran lajivalikoimaan kuin espoolaisella kollegallaan.

 

– Koimme, että tämä on kiinnostava uusi malli ja laji, ja haluamme olla eturintamassa tuomassa sitä Suomeen. Kävelyfutis tuntuu luonnolliselta jatkumolta jo olemassa olevaan toimintaamme, Partanen aloittaa.

 

POHUssa kävelyfutistoiminta alkoi toukokuussa 2018, ja siitä asti seuran alaisuudessa on treenattu lyhyttä kesätaukoa lukuun ottamatta kerran viikossa. Aktiivinen ydinporukka koostuu noin kymmenestä henkilöstä, mutta kesäisin harjoitukset ovat keränneet noin parikymmentä osallistujaa kävelemään pallon perässä.

 

– Tämä antaa meille seurana moninaisuutta ja luo samalla positiivista mielikuvaa siitä, mitä kaikkea jalkapallon avulla voi tehdä. Kentällä voi liikkua myös, vaikka olisi jotain rajoitteita. Pelin ei tarvitse aina olla sitä ison kentän hampaat irveessä puurtamista, vaan kyse voi olla myös hauskasta harrastuksesta ja liikuntamuodosta.

 

Partanen kiittelee kävelyfutishankkeen kanssa tehtyä yhteistyötä.

 

– Yhteistyö on ollut loistavaa. Olemme saaneet tukea ja sparrausta, eikä meitä ole jätetty missään vaiheessa omilleen. Olemme löytäneet vuoroille kohderyhmän, jolle laji sopii hienosti. Jokainen liikkumaan saatu ihminen on voitto itsessään. Seuraava kiinnostava ryhmä onkin suuret ikäluokat, jotka haluamme saada mukaan kävelyfutikseen.

 

Myös LePassa katse on otettu tiiviisti tulevaan.

 

– Meillä on seurana ajatus kävelyfutiksen tuomisesta Suomessa, ja pikkuhiljaa etenemme sitä kohti.

 

 

0
0

SäKä eteni puhtaalla pelillä järjestyksessään toisen Kukunori Cupin voittoon

Järjestyksessään toinen Kukunori Cup pelattiin 12 joukkueen voimin perjantaina 15.3. Espoon Leppävaarassa. Turnauksen voittajaksi nousi Lilinkotisäätiön joukkue SäKä, joka päihitti finaalissa AC Bunkkeri DC:n maalein 2-1. Pronssille ylsi jyväskyläläinen Astun Villaan kaadettuaan viime turnauksen mestarin, Leppävaaran Pallon, maalein 7-3.

Joukkueet arvottiin ennen turnausta neljään lohkoon, joista alkusarjan kaksi parhaiten sijoittunutta joukkuetta etenivät puolivälieriin. Puolivälieräotteluissa Astun Villaan voitti tamperelaisen MLI-hankkeen 2-0, LePa marssi FC Kukunorista jatkoon loppulukemin 6-0, AC Bunkkeri DC:n ja FC Myrttiksen välinen ottelu päättyi 2-0 ja tuleva mestari SäKä eteni välieriin voitettuaan SRF Walking Dead Juventuksen 0-3.

Välierissä LePan ja SäKän mittelöi finaalipaikasta päättyi tulevan mestarin 3-0 voittoon. Toisessa semifinaaliparissa AC Bunkkeri DC selviytyi voittajaksi kiivaan kamppailun jälkeen maalein 2-0.

Mestaruusottelussa SäKä siirtyi ottelun alkupuolella johtoon, mutta AC Bunkkeri DC kampesi tilanteen 1-1:een muutamaa minuuttia myöhemmin. Mestaruus ratkesi viimeisten minuuttien aikana syntyneeseen maaliin, jonka turvin SäKä kruunattiin toisen Kukunori Cupin mestariksi lukemin 2-1.

FC Klubitalon kannattajaryhmä kannustamassa omiaan.

 

Uutena kävelyfutistulokkaana turnauksessa nähtiin Suomen romanifoorumin joukkue SRF Walking Dead Juventus, joka sijoittui turnauksessa seitsemänneksi.

Hienoa, että tällainen turnaus on järjestetty. Täällä tutustuu uuteen porukkaan ja vallitsee hyvä henki. Vaikka kentällä kilpaillaan tosissaan, niin täällä vallitsee kunnioittava ilmapiiri ja yhdessä tekemisen riemu, kommentoi kävelyfutisensikertalainen, Suomen Romanifoorumi ry:n toiminnanjohtaja Allan Armas Lindberg.

Lajina kävelyfutis ei ollut Lindbergille ennen turnausta tuttu.

Kävelyfutis on todella mielenkiintoinen laji, sillä tässä joutuu paljon enemmän harkitsemaan, mitä tekee seuraavaksi, sillä palloa ei ehdi juosta kiinni. Tosi kiva laji, jossa vastustajaa kunnioitetaan!

 

Kukunori Cupin sijoitukset

1. SäKä
2. AC Bunkkeri DC
3. Astun Villaan
4. LePa
5. MLI-hanke
6. FC Kukunori
7. SRF Walking Dead Juventus
8. FC Myrttis
9. PoHu
10. FC Klubitalo
11. Malmi United
12. Yeesi-jengi

 

SäKä eteni Kukunori Cupin voittajaksi puhtaalla pelillä.

0
0